Houtbron


Go to content

Moso Bamboevloeren

Parket


(Druk op het logo om op de site van Moso te komen)

Bamboe
Bamboe is geen boom maar een grassoort, die razendsnel groeit en daarbij "verhout". Daardoor krijgt het speciale houteigenschappen die zeer gunstig zijn voor, bv toepassing voor vloeren. Zo is bamboe zeer hard en bijzonder stabiel.

Lopen de bamboebossen dan geen gevaar als er veel bamboe wordt gebruikt?
Nee: er vindt nl geen kaalslag plaats omdat alleen de oude planten (circa 5 jaar oud) worden gekapt. Doordat bamboe zo snel groeit (in het groeiseizoen tot 50 cm per dag) is de aanwas enorm en het is zelfs zo dat door de kap van de oudere planten, de rest van het bos meer licht en energie krijgt om te groeien.

Van stam naar plank.
Om van een bamboestam een parketvloer te maken, worden eerst uit de ronde, holle stamranden in de lengterichting strips gezaagd. De buitenste, groene schil wordt dan verwijderd. Deze strips kunnen eventueel worden gestoomd om ze een bruinachtige, caramelkleur te geven. Daarna worden de strips verlijmd en de manier waarop dat gebeurt zal het uiterlijk van de bamboevloer bepalen.

3 Opties:


- Horizontaal (plainpressed)
De strips worden horizontaal (plat) naast elkaar gelegd en onder druk verlijmd. Er ontstaat een lijnenpatroon met daarin de karakteristieke knopen (de ringen van de bamboestam)- Verticaal (side pressed)
De strips worden rechtop (verticaal) gezet en verlijmd. Doordat de zijkant van de strip hierbij boven komt te liggen, is het knopenpatroon minder nadrukkelijk aanwezig.


- verdicht (density)
Hierbij worden de strips eerst verbrijzeld en daarna onder hoge druk verlijmd. Hiermee ontstaat een zeer bijzonder look en bovenal: De hardst denkbare parketvloerMoso Lamelparket
Dit is een assortiment vloeren met een bamboe bovenlaag, geperst op een ander materiaal (bv hout of HDF) Lamelparket is al in de fabriek afgewerkt met een lak of olie; daarnaast biedt Moso een ruime keuze keuze in diverse kleuren en kan het materiaal zelft geborsteld worden geleverd (dit type heet Topbamboe) Het parket wordt geleverd met "click"-verbinding zodat de vloer zonder lijm kan worden gelegd.

Moso Bamboeplex
Bamboeplex is een variatie op het lamelparket, dat wil zeggen: het is een bovenlaag van bamboe, geperst op multiplex. Typisch van de Bamboeplex zijn de schuine kanten van de plank (velling) waardoor er een plankeneffect ontstaat.

Moso Hoogkant
Dit is een heel bijzondere vloer: in feite bestaat deze uit kleine "matjes" die zijn samengesteld uit korte bamboestripjes. Dit is beslist geen "doe het zelf vloer". De matjes worden op de ondervloer verlijmd, dan moet de vloer geschuurd, vervolgens worden de kiertjes tussen de strips gevuld en tenslotte moet de vloer worden afgewerkt. Het resultaat is een heel typisch lijnenpatroon en een zeer robuuste vloer.

Moso Forest
Robuust is ook de Moso Forest vloer. Hierbij haalt u letterlijk het bamboebos in huis (vandaar de naam Forest) De bamboestam is niet, zoals gebruikelijk, in strips gezaagd, maar de stam-wand is geplet. Dit is puur natuur! Er zit zelfs geen lak of olie op de vloer, omdat het materiaal, de bast van de bamboe, zo hard is. Klein kiertjes en kleurnuances horen bij deze vloer en creeren de charme.


Wij zijn A-dealer van de Moso vloeren en wij staan voor u klaar om u verder te informeren over de ongekende mogelijkheden van Bamboe.


Home | Schuren | Herstellen | Parket | Contact | Site Map


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu